TUR 2 DITOR, Tur i momentit

KALIMI VALBONE – THETH. Cdo fundjave 119 EUR

 

Dita 1: Tiranë – Liqeni i Komanit – Valbonë ✿ Nisja bëhet nga Tirana në orën 05:00 tek Liceu Artistik “Jordan Misja”. (Nisemi heret për të mbërritur në orarin e nisjes për tragetin në Koman që niset në orën 09:00); ✿ Mbërritja në Koman; ✿ Lundrim me traget në Liqenin e Komanit për 2 orë e 30 minuta; ✿ Mbërritja në Fierze dhe nisja për në Valbonë; ✿ Ndalesë në Bajram Curri për kafe dhe pushim; ✿ Mbërritja në Valbonë; ✿ Dreka në Valbone me gatimet e zonës së Valbonës dhe Tropojës; ✿ Kohë për pushim; ✿ Shëtitja në Luginën e Valbonës; ✿ Darka në Valbone me gatime tradicionale. Dita 2: Valbonë – Qafa e Valbonës – Theth ✿ Mëngjesi në Valbone herët në mëngjes; ✿ Në orën 07:30 nisemi për të kaluar nga Valbona në Theth; ✿ Gjatë kalimit do bëjmë pushime të shkurtra përgjatë rrugës dhe 2 pushime të gjata, tek e dyta do kemi mundësi të konsumojmë dhe ushqimin të cilin e kemi marrë me vete në formën e piknikut; ✿ Ne oren 14:00 mbërritja në Theth; ✿ Kohe e lirë për të pushuar; ✿ Në orën 17:00 vizitë tek Ujvara e Grunasit dhe Kulla e Ngujimit; ✿ Darka në bujtinë me gatime tradicionale. Dita 3: Vaskat e Gurit – Syri i Kaltër –– Tiranë ✿ Mëngjesi në oren 9:00 nisemi per tek vaskat e gurit; ✿ Vizitë tek Syri i Kaltër; ✿ Drekë tek Vaskat ne kthim; ✿ në orën 15:00 nisemi për Tiranë; ✿ Mbërritja në Tiranë rreth orës 21:00. Transporti sipas programit ✓ Akomodimi 2 netë në bujtinë (Guest’house) ✓ 2 Darka ✓ 2 Mëngjese ✓ Dreka e ditës së dytë ✓ Guida shoqëruese ✓ Transporti me furgona të zones Theth – Ndërlysa ✓ Bileta tek Kulla e Ngujimit Kalimi Valbone-Theth eshte nje nder udhetimet me te bukura jo vetem ne Shqiperi por dhe ne bote. Kjo pjese nga Valbona ne Theth ose anasjellta eshte pjese e Peaks of The Balkans /Majat e Ballkanit midis Shqiperise – Kosoves – Malit te Zi.. Ky itinerar përfshin një ngjitje nga Valbona (995 m) ne qafen e Valbonës (1759 m) dhe per te zbritur ne Theth (745m). Ky kalim eshte nje Shteg i lashtë qe lidhte rajonet fisnore të Shalës dhe Nikaj. Behet fjale per te ngjitur rreth 1000 m dhe te zbresim rreth 800 m. Ky udhetim eshte 13.9 Km dhe eshte menduar te zgjase rreth 6-7 Ore. Gjerat qe duhet te keni parasysh: 1. Kepuce per hiking. 2. Uje 1.5 Liter per Person. 3. Fruta te thata ose Molto/Bake Rolls/Snickers qe do ju nevojiten gjate rruges per me shume energji 4. Fryma e bashkepunimit ne grup 5. Aparat fotografik per ti ndare me te tjeret ato pamje fantastike. 6. Duke qene se do bejme kalimin, mundohuni te merrni sa me pak rroba te teperta (canta nuk duhet t’ju rendoje shume) P.S Cdo Pjesemarres do te gjykohen nga Guidat, per te pare nese kane pergatitjen e duhur ose jo per te realizuar kete udhetim, ne raste se Drejtuesit/Guidat mendojne se nuk keni pergatitjen e duhur, nuk eshte e mundur pjesemarrja!!!
Dhurata Memushaj

 

Agjensia nuk mban pergjegjesi per personat e kthyer nga policia per arsye te ndryshme sic jane mungese dokumentacioni, espuls, etj per udhwtimet jashte vendit.

Rezervoni ne TEL 0674622246 0674671300 0693672523

Viber : 00355/ 0674622246 / 0674671300 / 0693672523

Whats up: 00355/ 0674622246 / 0674671300 / 0693672523

EMAIL info@dsmtours.com

Leave a Reply